Someco

Vaihda näppärästi Instagram-tililtä toiselle

Vaihda näppärästi Instagram-tililtä toiselle

Instagram on vihdoin kehittänyt mobiilisovellustaan käyttäjäystävällisempään suuntaan. Tästä lähtien sekä Android- että iOS-käyttäjät voivat helposti ylläpitää useampia Instagram-tilejä. Näin ollen esimerkiksi henkilökohtaisen ja työssä käytettävän Instagram-tilin ylläpito yksinkertaistuu selkeästi, kun tilien ylläpito ei ole jatkuvaa kirjautumista ulos ja sisään eri tileiltä. Tässä blogissa näytän, miten linkität helposti tilit toisiinsa.

Käytännössä Instagram-tilien linkitys kannattaa aloittaa niin, että avaat ensin oman, henkilökohtaisen Instagram-tilisi. Tämän jälkeen voit lisätä tämän henkilötilisi ylläpidettäväksi myös muita Instagram-tilejä. Ei kannata aloittaa yritystilin kautta lisäämällä sinne myös henkilötilin ylläpitoa, tai muuten muutkin yrityksen Instagram-salasanan tietävät pääsevät ylläpitämään myös sinun henkilökohtaista Instagram-tiliäsi.

Ylläpidettävien Instagram-tilien lisääminen sovellukseen

Lisää uusi tili menemällä Instagram-mobiilisovelluksessasi omaan profiiliin. Valitse oikeasta yläkulmasta löytyvä ratas-painike ja rullaa Asetukset-valikon alareunaan. Löydät täältä kohdan ”Lisää käyttäjätili”. Tästä klikkaamalla sinulle avautuu ikkuna, jossa kirjaudut sisään toiselle Instagram-tilille, jota haluat myös päästä ylläpitämään helposti. Nyt tili on lisätty rinnakkain hallinnoitavaksi tiliksi.

Jatkossa halutessasi vaihtaa tililtä toiselle, voit klikata mobiilisovelluksen yläreunan harmaata palkkia tai vaihtoehtoisesti oikealla alakulmassa näkyvää profiilikuvaasi. Yläreunan palkin alle ja alareunaan alareunan kuvaketta klikattaessa avautuu valikko, josta voit valita, mitä Instagram-tiliä haluat seuraavaksi ylläpitää. Samasta valikosta voit jatkossa myös lisätä rinnakkaiskäyttöön useampia Instagram-tilejä kohdasta ”Lisää tili”. Voit hallinnoida kerrallaan enintään viittä Instagram-tiliä yhdellä laitteella.

Sovelluksessa myös oma profiilin linkin kuvake on muuttunut. Jatkossa on siis entistä helpompi muistaa, millä tilillä on juuri nyt käyttämässä sovellusta, koska oikeassa alareunassa vilkkuu koko ajan sen tilin profiilikuva, kenenä toimii.

 

Vastaavanlainen useampien tilien ylläpidon mahdollisuus on jo pidempään löytynyt esimerkiksi Twitterin mobiilisovelluksesta, ja monet ovatkin jo pitkään odotelleet tätä mahdollisuutta myös Instagramiin. Uskon, että jatkossa yhä useammat yritystilit aktivoituvat yhä enemmän, kun tilien ylläpito näin yksinkertaistuu.

Blogiartikkeli päivitetty Instagram-sovelluksen ilmeen muuttumisen jälkeen viimeksi 31.12.2017.