Someco

Twitter-vinkkejä aloittelijoille

Twitter-vinkkejä aloittelijoille

Twitterin suosio on viimeisen vuoden aikana kasvanut. Niin asiantuntijat kuin organisaatiot ovat aktivoituneet yhä enemmän Twitterissä. Tähän bloggaukseen olen koonnut erilaisia vinkkejä Twitterin käyttöä aloitteleville. Nämä vinkit sopivat käyttäjille, joilla on jo oma tili perustettuna ja jotka haluavat saada Twitterin käyttöön enemmän tehokkuutta. Tässä kirjoituksessa olevat kuvakaappaukset ovat otettu selaimella. Samoja asioita voi toki tehdä myös Twitterin mobiilisovelluksella, mutta valikot näyttävät silloin hieman erilaisilta.

Asetukset

Twitterin oletuskieli on englanti, mutta jos kaipaat helpotusta tilin käyttöön ja haluat vaihtaa kielen suomeksi, joten onneksi kieliasetusten muuttaminen on helppoa.

Käytämme vinkeissä suomenkielistä Twitteriä, joten vinkkien seuraaminenkin on helpompaa kieltä vaihtamalla! Yläpalkin profiilikuvan takaa avautuvasta valikosta löytyy vaihtoehtona ”Settings”, sen jälkeen tililläsi aukeaa alla näkyvä asetusten valikko. Tämän jälkeen mene kohtaan ”Language/Kieli”.

Twitter-kieliasetus

Asetuksista tarkistat myös sähköpostiasetukset, kun rullaat vasemman reunan valikkoa hieman alaspäin. Täällä määrittelet siis, kuinka paljon sähköpostia Twitter saa sinulle lähettää. Usein kun uuteen palveluun liittyy, alkaa sähköposteja tulla liiankin paljon. Kannattaa siis muokata sähköposti-ilmoitukset, jottei jokaisesta uudelleentwiittauksen uudelleentwiittauksesta tule sähköposti-ilmoitusta.

Puheenaiheet ja aihetunnisteet

Haluaisitko tietää, mistä Twitterissä puhutaan juuri nyt tai ylipäätään löytää keskusteluja sinua kiinnostavista aiheista? Tekemällä hakuja aihetunnisteilla, löydät muiden keskusteluja.

Twitterin yläpalkin oikeassa yläkulmasta löydät aina hakupalkin. Kirjoita tänne haluamasi hakusana. Jos sinua esimerkiksi kiinnostaa markkinointi, voit hakea joko sanalla tai sitten hake erityisesti keskustleuja, joissa on käytetty aihetunnisteena sanaa #markkinointi. Jos sinua taas kiinnostaa sosiaalinen media ja haluat seurata suomenkielisiä keskusteluja, suosittelen käytettäväksi termiä #somefi, niin löydät tämän alan keskusteluille vakiintuneen tunnisteen kautta keskusteluja sosiaalisesta mediasta. Jos kiinnostuksen kohteesi on jokin aivan muu, ala tehdä hakuja eri termeillä. Keskusteluja seuraamalla löydät kyllä jo vakiintuneet aihetunnisteet, joita muutkin seuraavat aktiivisesti.

Twitter-haku

Lisäksi ehdotan, että kannattaa tsekata Toni Nummelan laatimat Suomi-Twitter-tilastot. Tämän tilastoinnin kautta löydät viimeisen viikon päivinä eniten suomenkielisissä keskusteluissa käytetyt aihetunnisteet.

Twitter-listat

Keskustelunaiheita seuraamalla löydät mielenkiintoisia Twitterin käyttäjiä, joita lähdet seuraamaan. Kun olet alkanut seuraamaan jo useita twiittajia, haluat ehkä luoda hieman järjestystä uutisvirtaasi. Tällöin seuraamasi Twitter-tilit kannattaa järjestää käteviin listoihin.  Pääset listojen kanssa alkuun taas yläpalkin valikosta klikkaamalla kohtaa ”Listat”.

Twitter-listat

 

Luo-lista

Seuraavaksi voit luoda listoja. Niiden avulla saat esimerkiksi kaikki oman alasi ihmiset samalle listalle, josta heitä on helppo seurata. Voit myös hakea muiden jo aiemmin  luomia listoja ja ryhtyä seuraamaan niitä, jolloin sinun ei tarvitse tietenkään luoda listoja itse.

 

 

Lisäohjelmat

Twitter pysyy kätevästi menossa mukana, kun asennat Twitter-sovelluksen älypuhelimeesi. Sovelluksen kautta myös kuvien ja videoiden jakaminen palvelussa on yksinkertaista. Twitter-mobiilisovelluksen lisäksi voit halutessasi käyttää myös muita sovelluksia. Esimerkiksi Tweetdeck ja Hootsuite auttavat twiittien seuraamisessa, järjestämisessä ja ajastamisessa. Bit.ly-palvelussa pitkät linkit saa lyhennettyä kätevästi. Kun kirjaudut palveluun Twitter-tunnuksillasi, saat myös linkitja niiden tilastot talteen myöhempää käyttöä varten. Blogipäivitykset saat ajastettua automaattisesti julkaistumaan Twitteriin ottamalla käyttöön Twitterfeedin, josta luot käteviä RSS-feedien automatisointeja.

Tämä aiemmin julkaistu blogiartikkeli on päivitetty sisällöltään ajantasalle 30.12.2015.