Someco

Livestriimaus Facebookissa päivittyy uusilla ominaisuuksilla

Livestriimaus Facebookissa päivittyy uusilla ominaisuuksilla

Livestriimaus FacebookissaLivestriimaus Facebookissa henkilöprofiileiden kautta otettiin globaalisti käyttöön helmikuussa ja sen jälkeen sen käyttömahdollisuus on hiljalleen avautunut yhä useammille yrityssivuille. Nyt Facebook tuo palveluunsa monta uutta ominaisuutta lisää. Tässä blogiartikkelissa teen yhteenvedon uusista mahdollisuuksista.
 

 

 

 

 

Tilastoja sivuilta lähetetyille Facebook Live -lähetyksille

Livevideon-tilastoSivujen ylläpitäjät tulevat saamaan entistä kattavammat tilastot suorista lähetyksistä Facebookissa. Nyt tullaan saamaan tietoon livekatsojien kokonaismäärä sekä tieto eri ajankohtina paikalla olleista katselijoista. Näin saadaan graafi, joka kertoo, miten livelähetyksen katsojien määrä on kehittynyt lähetyksen aikana. Näin saadaan tietää, kuinka kauan käyttäjillä kestää löytää livelähetykseen, paljonko lähetyksessä parhaimmillaan oli katsojia, moniko katsojista pysyi ja milloin he lopettivat katsomisen.

Livestriimaus Facebookissa ryhmissä ja tapahtumissa

Suorat lähetykset mahdollistettiin ensin henkilöprofiileissa, sitten verifioiduilla yrityssivuilla ja sen jälkeen myös muilla yrityssivuilla. Nyt Facebook tuo saman mahdollisuuden myös ryhmiin ja tapahtumiin. Tapahtumanjärjestäjä voi siis kätevästi tarjota tapahtumastaan kiinnostuneille livestriimiä Facebook-tapahtumassa tai vaikka tuparit järjestävä yritys voi kertoa suorassa lähetyksessä kuulumisia paikanpäältä.

Reaktiot myös livestriimeihin

Facebook lanseerasi tykkäyspainiketta monipuolisempien reaktioiden käytön vastikään, ja nyt reaktioita voi käyttää myös livestriimissä. Näin lähettäjä saa kevyesti tuotettavaa palautetta livestriimin katsojilta ja toisaalta livestriimin katsoja näkee kaveriensa reaktiot. Facebookin datan mukaan livestriimeihin reagoidaan kymmenkertaisesti verrattuna muihin videoihin, joten livestriimit ovat markkinoijille hieno mahdollisuus saada aikaan vuorovaikutusta yleisönsä kanssa. Suorassa lähetyksessä voi tapahtua mitä tahansa ja kommenteilla voi vaikuttaa lähetyksen kulkuun, joten vuorovaikutteisuus on ilmiselvää ja reagoinnin suosio ymmärrettävää.

Facebookin suorien lähetysten löytämisestä helpompaa

Facebook pyrkii auttamaan käyttäjiä löytämään yhä enemmän mielenkiintoisia suoria lähetyksiä. Siksi se tuokin muutamia löytämistä helpottavan mahdollisuuden käyttöömme. Ensinnäkin, käyttäjät voivat kutsua kavereitaan katsomaan livestriimiä. Näin ollen niin yleisöllä kuin työntekijälähettiläillä on kätevä mahdollisuus auttaa videon levittämisessä siitä kiinnostuneille. Toiseksi Facebook Live -lähetykset tullaan kokoamaan verkkoselaimella surffattavalle isolle maailmankartalle, josta näkee, mistäpäin olisi lähetyksiä juuri nyt tarjolla. Suomessa tämä Live Map ei näyttäisi vielä toimivan, mutta eiköhän sekin pian ole tulossa. Live-videoiden haku on mahdollistettu myös älypuhelinsovelluksissa sille varatulla omalla paikalla.

Yhteenvetona

Suorien lähetysten suosio Facebookissa tuntuu kasvavan etenkin maailmalla. Myös Suomessa entistä useammat ovat lähteneet testaamaan suoria lähetyksiä. Vielä emme ole livestriimauksen huippua nähneet – mielenkiinnolla odotan, milloin käyttäjät todella innostuvat suorasta lähetyksestä.