Someco

#INBOUND17 Day 1: Brené Brown – ole inhimillinen tai et enää opi

#INBOUND17 Day 1: Brené Brown – ole inhimillinen tai et enää opi

Osallistun tämän viikon aikana #INBOUND17-konferenssiin Bostonissa. Tämä kirjoitus on osa blogisarjaa, jossa käsittelen niin keynote-puheenvuorojen kuin tiettyihin teemoihin keskittyvien sessioiden herättämiä ajatuksia. Kokoan niitä myös vlogeiksi: löydät ensimmäisen päivän ajatuksia kokoavan vlogini jo YouTubesta.

Tutkija ja maailmankuulu tarinankertoja Brené Brown polkaisi käyntiin #INBOUND17-konferenssin maanantaina 25.9.2017. Brown on noussut kansainväliseen tunnettuuteen TEDx-konferensseissa pitämillään puheenvuoroilla The power of vulnerability ja Listening to shame. Hän on pitkään tutkinut haavoittuvuutta ja häpeää – asioita jotka ovat jatkuvasti läsnä, kun opimme uutta ja kehitymme. Valtavan nopean teknologisen kehityksen keskellä tarvitaan näitä taitoja enemmän kuin koskaan. Jos emme uskalla olla haavoittuvia, emme voi oppia uutta. Jos pelkäämme ylitsepääsemättömästi häpeää ja epäonnistumista, emme uskalla uudistua, kokeilla ja oppia kokemuksistamme.

Brown puhui #INBOUND17-konferenssin aloituspäivänä uusimpaan kirjaansa ’Belonging to wilderness’ pohjautuen kuulumisesta joukkoon ja uskalluksesta olla oma itsensä. Moni meistä helposti ajattelee, että muut määrittelevät puolestamme, olemmeko osa jotain ryhmää vai emme. Sen sijaan meidän pitäisi määritellä itse itsemme ja uskaltaa olla omia itsejämme.

Moni varmasti tässä kohtaa ajattelee, että kyse on itsestäänselvyyksistä. Niinhän tässä onkin. Brown osaa hienolla tavalla puhua itsestäänselvistä asioista ja herättää ajattelemaan asioita täysin uudelta näkökulmalta.

Mutta mitä väliä näillä asioilla on markkinoinnin kannalta?

Elämme valtavan nopean teknologisen muutoksen aikakautta. Työ muuttuu ja tulevaisuudessa tullaan tarvitsemaan uudenlaista osaamista. Sellaista, jota ei vielä voi opetella tai edes ymmärtää. Olemme jatkuvasti tekemisissä uuden oppimisen ja ymmärtämisen kanssa ja meidän voi olla vaikeaa pysyä mukana. Meidän pitää olla varmoja itsestämme, jotta uskallamme myöntää, ettemme osaa tai ymmärrä, mutta haluamme oppia lisää ja kehittyä koko ajan. Se, joka ei ymmärrä oman osaamisensa rajallisuutta ja kuvittelee jo ymmärtävänsä kaiken, ei pysty jatkossa menestymään.

Nämä teemat ovat mielestäni erittäin relevantteja tässä valtavassa uudistusten tulvassa. On tärkeää ymmärtää niin itsensä kuin oman organisaation osaamisen kehityksen kannalta haavoittuvuuden ja oman itsen kohtaamisen tärkeys. Muuten emme opi ja kehity.

Brown nosti vahvasti esiin nykyisen yhteiskunnallisen viestinnän vastakkainasettelun ja polarisoituneen poliittisen kulttuurin. Etenkin täällä Yhdysvalloissa vastakkainasettelu on kovaa. Vaikeinta tässä kaikessa lienee se, että maailmassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka eivät arvosta totuutta. Brown nauratti yleisöä kertomalla, että tutkijat ovat tehneet tieteessä eron valehtelulle ja paskan puhumiselle (lying and bullshitting). Valehtelija on vielä hyvän puolella, koska valehdellessaan hän kokee ja ymmärtää totuuden ja valeen eron. Paskanpuhuja taas viittaa kintaalla totuudelle.

Yhteenkuuluvuuden tunnetta koetaan yleensä eniten musiikin ja urheilun parissa – silloin olemme haavoittuvaisia ja uskallamme vaikka spontaanisti halata tuntematonta. Brown halusi tarjota meille osallistujille yhden tällaisen hetken. Hän pyysi koko salia (lähemmäs 20 000 osallistujaa) nousemaan ylös ja nauramaan toisilleen. Seuraavaksi laulamaan yhdessä. Ja lopulta tanssimaan! Ollessamme haavoittuvaisia yhdessä suuremman joukon kanssa, tunnemme olevamme osa jotain suurempaa. Muistetaan siis, että vaikka teknologiat kehittyvät ja alamme juoksee kovaa vauhtia eteenpäin tälläkin viikolla, olemme yhdessä oppimassa uutta, kehittymässä ja luomassa uudenlaisia merkityksiä alati kehittyvällä osaamisellamme.

Tämä on ensimmäinen  blogikirjoitus #INBOUND17-konferenssin kuulumisista. Muut kirjoitukseni ja vlogini konferenssista: Facebook TV ja Facebook-mainonnan optimointia ja Michelle Obama, Facebook Messenger ja nousevat kanavat ja Rand Fishkinin näkemystä ja yhteenvetoKaikki Somecon #INBOUND17-sisällöt löydät täältä.