Someco

Helpota yrityksen Facebookin hallintaa Business Managerilla

Helpota yrityksen Facebookin hallintaa Business Managerilla

Business Manager on Facebookin yrityksille tarjoama hallinnointiohjelma, jonka avulla voimme eritellä Facebookin henkilö- ja työkäyttöä ja yksinkertaistaa tilien hallintaa. Business Managerin avulla hallitset Facebook-sivujasi, mainostilejäsi, sovelluksiasi ja ihmisiä, jotka ylläpitävät niitä.

Jos yrityksessä Facebook-sivuja on vain yksi ja sillä on vain muutama ylläpitäjä, ei Business Managerin käyttöönotto ole välttämätöntä, mutta jos organisaatiollanne on useita Facebook-sivuja ja niillä useita ylläpitäjiä, kannattaa Business Manager ottaa käyttöön helpottamaan tilien ja sivujen hallintaa sekä käyttäjäoikeuksien hallinnointia.

Facebookin työkäyttö erilleen henkilökäytöstä

Suuri osa meistä käyttää Facebookia pitääkseen yhteyttä omiin kavereihinsa ja jakaakseen omalle ystäväpiirilleen omaa arkeaan ja kuulumisiaan. Ne meistä, jotka ylläpitävät yrityksen Facebook-sivuja työkseen, voivat helposti kokea ongelmaksi työn saapumisen Facebookiin. Tällöin työasiat muistuttavat itsestään myös vapaa-ajalla ja lomalla, kun ylläpidettävien sivujen ilmoitukset pomppivat silmille.

Facebookin työkäyttö helpottuukin Business Managerin avulla, kun työasioiden hallinnoinnin voi siirtää paremmin erilleen henkilökohtaisesta Facebookista – ilman että tätä tarkoitusta varten täytyisi Facebookin sääntöjen vastaisesti luoda kahta henkilöprofiilia Facebookiin. Ottamalla Business Managerin käyttöön, siirtyvät työasiat oman hallinnointinsa taakse.

Facebook-sivujen ja -mainostilien ylläpitö Business Managerilla on yksinkertaista, kun esimerkiksi mainostilien sisäänkirjautumistietoja ei tarvitse jakaa. Työkaverien kaveri ei tarvitse olla Facebookissa, kun heitä kutsuu Facebook-sivuille ylläpitäjäksi suoraan sähköpostikutsuin. Saat myös tilattua hallintaohjelman kautta työksesi Facebookissa ylläpitämiesi sivujen ilmoitukset työsähköpostiisi henkilökohtaisen sähköpostin asemesta.

Business Managerin käyttöönotto

Kun yritys ottaa käyttöön Business Managerin, sille tulee määrittää yksi pääsivu ja mainostili. On tärkeää, että Business Manager-tilin pääsivuksi luotu sivu ja sen hallinnoija ei ihan ensimmäisenä ole firmasta lähdössä, koska koko tilin hallinnan siirtäminen sivulta ei ole aivan yksinkertainen asia.

Business Manageriin kirjauduttaessa käytetään aina henkilökohtaista Facebook-profiilia henkilöllisyyden vahvistamiseksi. Työkaverit eivät tällöin pysty näkemään henkilökohtaista Facebook-profiiliasi tai mitään toimiasi Facebookissa, ellet ole heidän kaverinsa normaalissa Facebookissa Business Managerin ulkopuolella. He pystyvät näkemään vain nimesi ja työsähköpostiosoitteesi, jotka annat Business Managerissa.

Business Managerin avulla yrityksen henkilöstölle on mahdollista jakaa erilaisia oikeuksia eri sivujen ylläpitoon helposti. Samalla on yksinkertaista selvittää, mitkä oikeudet kenelläkin on millekin sivulle.

Yhteenveto

Business Manager on hyvä työkalu, jos yritykselläsi on useita Facebook-sivuja ja niitä hallitsee useita henkilöitä. Tällöin suosittelen katsomaan vielä Facebookin tarjoaman esittelyvideon ja ottamaan hallinnointiohjelman käyttöön. Toki kannattaa muistaa, että Business Managerin käyttöä ei noin vain lopeteta vaan muutos on pysyvä. Tällöin joutuu myös elämään sen asian kanssa, että tämä(kään) hallinnointityökalu ei ole aivan täydellinen ratkaisu Facebook-sivujen ja -mainostilien hallinnointiin, vaan bugeja esiintyy aina välillä. Mikäli kaipaat tukea pohdintaan tai Business Managerin käyttöönottoon, olethan yhteydessä.