Someco

Facebook-sivujen ulkoasun uudistus

#SomenHermolla

Facebook-sivujen ulkoasun uudistus

Facebook uudistus

Facebookin uutisvirran uudistus ei ole vielä edes saapunut kaikille suomalaisille palvelun käyttäjille, mutta Facebook lanseerasi jo seuraavan uudistuksen: yritys- ja organisaatiosivujen ulkoasu tulee pian uudistumaan! Muutos ei ole valtavan iso, mutta se on selkeä osoitus siitä, että  Facebook kehittää nopealla tahdilla palveluaan eteenpäin.

Facebook haluaa tehdä yritys- ja organisaatiosivuista ylläpitäjille yksinkertaisemmat käyttää, joten uudistuksessa yleisimmin käytettyjä toimintoja tuodaan paremmin esille hallinnointipaneeliin.

Facebook-sivun aikajanan uusi ilme

Tästä blogiartikkelista löydät muutaman alunperin Facebookin julkaiseman kuvan uudenlaisesta Facebook-sivusta. Sivujulkaisujen aikajana muuttuu samantyyliseksi kuin Facebookin henkilöprofiilit ja uutisvirta: yritys- ja organisaatiosivujen vasempaan reunaan kootaan yleisemmät tiedot, kuten tietoja sivusta, tykkääjämäärä, kartta, aukioloajat, puhelinnumero, verkkosivuston osoite, muistiinpanot, tapahtumat, kuvat ja videot. Samalla myös Facebook-sovellusten painikkeet eli linkit tulevat siirtymään tähän vasempaan sivupalkkiin.

vasen kolumni

Sivujen oikeaan reunaan taas listautuvat kaikki Facebook-sivulla tehdyt julkaisut aikajärjestyksessä, samoin kuin ne näkyvät henkilöprofiileissa.

aikajanan-uusi-ilme

Hallinnointipaneelin uudistukset

Myös Facebook-sivujen hallinnointipaneeli tulee samalla muuttumaan. Ylläolevassa kuvassa oikeassa reunassa näkyy myös uudenlainen viikon tärkeimmät tilastot kokoava sarake, jolla on tietoa mainoksista, tykkääjämääristä ja sivujulkaisujen kattavuudesta.

Yksi sivujen uusista ominaisuuksista on mahdollisuus tilastoissa seurata muiden Facebook-sivujen tilastoja. Näin esimerkiksi alan kilpailijoiden seurannasta tulee huomattavasti helpompaa kuin aiemmin.

AllFacebook kertoi lisäksi perjantaina, että joillekin Facebook-sivun ylläpitäjille on jo tarjottu mahdollisuutta pyytää uusi Facebook-sivujen ilme sivuilleen käyttöön.

Haluatko heti nähdä, miltä uudenlaiset Facebook-sivut näyttävät? Käy heti tutustumassa Facebook for Business -sivustoon, joka on jo uudistunut!

16.03.2014