Someco

Someco tuotti TEDxTurku -tapahtuman sosiaaliset sisällöt

Someco tuotti TEDxTurku -tapahtuman sosiaaliset sisällöt

TEDxTurku Anna & Petra SomecoTurun Logomossa järjestettiin ensimmäistä kertaa kansainväliseen formaattiin perustuva TEDx-tapahtuma 4. joulukuuta. TEDxTurku käsitteli ilmiöitä ja houkutteli halukkaita osallistujia yli 200 – tosin paikalle saatiin kansinvälisen konseptin puitteissa ottaa vain sata hyvien ideioiden ystävää ympäri Suomen. Someco Oy vastasi TEDx Turku -tapahtuman sosiaalisen median sisällöistä ja liveseurannasta.

TEDx-tapahtumien tarkoituksena on jakaa jakamisen arvioisia ideioita eteenpäin. Tämä antoi selkeän lähtökohdan sosiaalisen median viestintään:  sisältöjen tulisi olla tapahtuman ideologian mukaisesti innostavia ja herätteleviä. Suomesta löytyy suuri joukko TEDx-konseptin faneja, mutta viestinnän tavoitteena oli alusta lähtien herättää myös sellaisten ihmisten mielenkiinto, joille TEDx-tapahtumat eivät olleet entuudestaan tuttuja.

Kuvankaappaus 2013-12-10 kello 21.06.03Someco vastasi tapahtuman ennakkosisältöjen ja jälkimarkkinoinnin lisäksi myös liveseurannasta ja tunnelmien välittämisestä itse tapahtumassa. TEDx Turku näkyi vahvasti niin Facebookissa, Twitterissä kuin Instragramissa. Maailmanlaajuisen TEDx-verkoston ja vapaaehtoisten tuottaman materiaalin lisäksi pidimme tärkeänä, että tuottaisimme mahdollisimman paljon omaa materiaalia tapahtumaan liittyen. Tapahtumaa markkinoitiin ennakkoon monella tavalla: julkaisimme kuvia ja kuulumisia tapahtuman valmisteluista, tiedotimme TEDx Turku -illan varjotapahtumista ja levitimme final count down -tyylistä kuvasarjaa kahdentoista päivän ajan ennen tapahtumapäivää!

121110987654321

 

 

 

 

Liveseurantaa erityisesti Twitterissä

Kuvankaappaus 2013-12-10 kello 21.07.12

TEDx Turku -tapahtumassa raportoimme tunnelmia kahden hengen voimin niin tekstin kuin kuvien muodossa. Myös tapahtuman osallistujat olivat ahkeria erityisesti Twitterin käytössä: näihin huomioihin ja fiiliksiin pääset käsiksi joko Storifyssä Twitter-keskustelujen koontiin tutustumalla tai suoraan Twitterissä #TEDxTurku-aihetunnusta selaamalla. Tapahtuman jälkeen käyttämämme kanavat ovat tulvineet kuvamateriaalia, kiitoksia ja tapahtuman kohokohtia.

Ja tänään tostaina 12. joulukuuta onkin mielenkiintoinen päivä, nimittäin tänään illalla klo 18 julkaistaan TEDxTurku-tapahtuman videotaltioinnit! Kannattaa siis seurata tapahtuman viestintää vielä tänäänkin!

12.12.2013
Avainsanat: