Someco

Domainin omistajuus – näin muokkaat linkkejä Facebookissa

#SomenHermolla

Domainin omistajuus – näin muokkaat linkkejä Facebookissa

Facebook poisti mahdollisuuden muokata linkkien esikatselua heinäkuussa. Siitä lähtien monen Facebook-sivulla julkaisuja tekevän työ on hankaloitunut, koska kaikkia verkkosivustoja ei ole optimoitu nostamaan Facebook-julkaisuun oikeaa kuvaa tai tekstiä. Muutos on hankaloittanut siis elämää, mutta nyt siihen seuraa helpotusta! Facebook on tuonut Business Manageriin mahdollisuuden vahvistaa tietty domain eli verkkotunnus. Tehtyäsi tämän voit taas muokata kyseiseltä sivulta jaettavia linkkejä Facebookissa! Jatkossa voit myös antaa oikeuksia kyseiseltä sivustolta jaettavien linkkien muokkaamiseen tietyille Facebook-sivuille tai kumppaneille. Tässä blogiartikkelissa kerron, miten onnistut tässä.

Domainin vahvistaminen

Linkkijulkaisujen vahvistaminen on otettu käyttöön, jottei Facebookin käyttäjiä voitaisi jatkossa huijata – ilmeisesti jotkut tahot ovat julkaisseet muiden sivustojen linkkejä ja muokanneet otsikoita, kuvia ja julkaisutekstejä ja näin harhaanjohtaneet Facebookin käyttäjiä. Domainin vahvistaminen tarjoaa käytännössä sivustojen omistajille mahdollisuuden päättää, mikäli he haluavat tarjota jollakin Facebook-sivulla julkaisuja tekeville mahdollisuuden muokata kyseiseltä sivustolta jaettavien linkkien esikatselua.

Domainin vahvistamisen avulla voi vahvistaa omistavansa sisällön kyseisellä sivustolla. Vahvistamalla domainin saa mahdollisuuden muokata kyseiseltä sivustolta jaettavien linkkien kuvia, tekstejä ja johdantotekstejä. Omistaja voi Facebook Business Managerin kautta määritellä myös sivuja ja kumppaneita, jotka myös saavat oikeuden sivustolta jaettavien linkkien muokkaamiseen.

Toimi käytännössä näin

Domainin voi vahvistaa kahdella tapaa. Joko lisäämällä HTML-tiedoston tai DNS-tietoja sivustollesi. Pääset vauhtiin, kunhan organisaatiollasi on ensin käytössä Facebook Business Manager (josta saat lisätietoja esimerkiksi Facebook Business Manager-oppaastamme). Business Managerissa mene kohtaan Yrityksen asetukset // Business Setting >> Ihmiset ja resurssit // People and Assets. Täältä löydät seuraavaksi välilehden Domains // Toimialueet riippuen kielestä, jolla Facebookia käytät. Tässä on muuten Facebook kääntänyt domainin todella jännästi suomeksi! Ei anneta sen nyt häiritä.

Seuraavaksi voit sivun oikeasta yläkulmasta lisätä uusia domaineja/toimialueita. Saat tämän jälkeen vahvistustunnuksen ja ohjeet sen lisäämisestä sivustollesi. Tässä kohdassa suosittelen kääntymään verkkosivuston tarjoavan palveluntarjoajasi puoleen, he osaavat auttaa sinua parhaiten. Kun koodi on lisätty sivustollesi, domain näkyy vahvistettuna, kuten alla someco.fi näkyy meille vahvistettuna domainina. Tämän jälkeen olemme antaneet kahdelle eri Facebook-sivullemme eli Somecolle ja Somekoulutukselle mahdollisuuden muokata julkaisemiamme linkkejä. Nyt voit lisätä oikeudet tarvittaville sivuille tai kumppaneille tai poistaakin niitä.

Toivottavasti tämä tieto piristi harmaata joulukuista päivää. Linkkisisältöjen julkaisu Facebookissa on jatkossa taas yksinkertaisempaa ja verkkosivuston metatietojen kanssa ei tarvitse enää askarrella jatkuvasti! Seuraavassa vielä kuvakaappaus domainien hallinnoinnista sekä englanniksi että suomeksi Facebookia käytettäessä. Mikäli törmäät tässä ongelmiin, ole yhteyksissä.

11.12.2017
 • Mikko Manninen

  Kiitos vinkeistä. Oletteko muuten huomanneet, että Facebook-sivun Business manageriin lisäämisen jälkeen mahdollisuus jakaa ”jaa toiminnolla” omasta henkilökohtaisesta Facebook virrasta toisen sivun päivityksiä tuolle Business managerissa olevalle sivulle ylläpitäjän roolissa katoaa. Eli sitä sivua ei löydy pudotusvalikosta. Oletteko tähän mitään kikkaa löytäneet?

  • Minna Valtari

   Moi Mikko, kiitos kommentistasi! Ihan totta, kun sivusta tulee Business Managerin pääsivu, jotkin toiminnoista hankaloituvat. Tämän pystyy kiertämään niin, että on yhä Business Managerin puolella, kun on jakamassa toisen sivun julkaisua. Jos esim. oma sivu on tykännyt kyseisestä toisesta sivusta, voi tuon Facebook-sivun reunan valikon kautta navigoida itsensä tälle toiselle sivulle (niin että yläpalkki pysyy yhä Business Managerin harmaana) ja siellä jakamiskohdassa tuon sivun saa näin löytymään pudotusvalikosta. Testasin äsken tätä ja ainakin minulla onnistui. Vähän hankalaa toki!

 • Jan-Olof Eriksson

  Testattu, toimii. Kiitos 🙂